Kun je jezelf voorstellen en vertellen over je passie voor het maken van Kinderkleding?

Zeker! Ik ben Kelly moeder van 3 kinderen en getrouwd met Ronny. Ik ben de eigenaar van Atelier Olliez en maak unieke, handgemaakte kleurrijke kinderkleding, die lekker zit en van goede kwaliteit is. Ik ben altijd al creatief geweest, het proces van creëren en proberen om te maken wat er in mijn hoofd zit vind ik het leukste. Als het lukt om een mooi eindresultaat te maken van wat eerst een idee was, daar word ik heel gelukkig van. Het is voor mij een uitlaat klep en een manier om mijzelf continue uit te dagen.

Hoe is Atelier Olliez ontstaan?

Atelier Olliez is ontstaan doordat ik geen goed zittende kleding voor mijn dochters kon vinden. Mijn oudste dochter Amber is lang en smal. Als ze de broek in de lengte past dan is hij te groot in de breedte. Evy valt ook niet in de confectie maten ze is 6 maar erg klein voor haar leeftijd en zoals meiden eigen heeft ze ook nog haar eigen smaak. Nadat ik ben begonnen te naaien voor mijn eigen kinderen kwam er steeds meer de vraag van andere ouders of ik dat ook kon voor hun kind. En zo is Atelier Olliez ontstaan; in eerste instantie een uit de hand gelopen hobby en nu als een eigen bedrijf.

Wat maakt jouw uniek in vergelijking met andere kinderkledingwinkels?

Mijn focus ligt vooral op duurzame unieke handgemaakte kinderkleding die lekker zit en vrolijke kleuren en/of print heeft. Alle kleding is gemaakt van duurzame stoffen met minimaal het oekotex of gots keurmerk. Zo krijg je kleding van uitstekende kwaliteit en gaat het lang mee. Duurzaamheid is voor mij belangrijk.

Ik ontwerp en maak kleding altijd zodat het lekker zit voor de kinderen, ze vrij kunnen bewegen en de wereld kunnen gaan ontdekken. Want als je je fijn voelt, is je zelfvertrouwen hoger en durf je meer te ontdekken. Heel belangrijk om nieuwe dingen te leren.

Wat zijn je toekomstplannen voor Atelier Olliez?

Ik zou graag van Atelier Olliez mijn hoofdberoep maken. Nu werk ik ook als pedagogisch medewerker op een kinderdag verblijf. De droom is om volledig aan Olliez te werken en kinderen en ouders blij te maken met mijn kleding.

Duurzaamheid en Maatschappelijk verantwoord ondernemen; Hoe ga je daar mee om?

Ik probeer zo veel mogelijk alle reststoffen die overblijven van de kleding te gebruiken, zo kun je haarbanden, sjaaltjes, bandanas en schrunchies tegenkomen bij mij in de webshop in steeds wisselende kleuren en prints. Ze zijn allemaal gemaakt van reststoffen. Wat er dan nog overblijft dat neem ik mee naar het kdv zodat de kinderen het kunnen gebruiken om te ontdekken, te knutselen en te spelen. Zo word werkelijk elke scrap gebruikt.

Ook probeer ik zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te recyclen, het klopt dus dat je steeds wisselende verpakkingen bij mij ziet. Facturen verstuur ik alleen digitaal naar jou emailadres, bij je bestelling krijg je alleen een persoonlijk handgeschreven brief je erbij en geen ander reclame materiaal. De pakketjes worden zoveel mogelijk per fiets of lopend naar het postpunt gebracht. In Lisse bezorg ik ze met alle liefde op de fiets bij jou thuis.

Ik heb geen eigen pand voor Atelier Olliez en werk vanuit huis. Ons huis heeft zonnepanelen op het dak liggen de stroom voor de machines is daarmee opgewekt.

Is er nog iets anders dat je als afsluiter met ons zou willen delen?

Naast dat ik kleding op voorraad maak voor de markt, Vaak maar 1 van elke maat en ik vul aan als er een maat verkocht is. Maak ik ook op maat gemaakte orders. Je kunt dus bij mij terecht met een idee en dan kunnen we samen kijken hoe we dat kunnen vormgeven, zo heb je een echt uniek kledingstuk. Ik kan voor jou opzoek gaan naar een specifieke print die je wilt of als je een stof ziet in de collectie maar jij wil er nou net geen T-shirt van maar een jurk dan is dit ook mogelijk. Ik vind het leuk om er met jou over te praten en samen tot een geweldig resultaat te komen.

Neem gerust een kijkje op mijn webshop: www.atelier-olliez.nl of stuur mij een berichtje op instagram: Atelier.Olliez

Hopelijk spreek ik je daar!

Liefs Kelly