In gesprek met Kelly, van Atelier Olliez – Kinderkleding

Ontdek het verhaal achter Atelier Olliez en de passie van Kelly voor het maken van unieke, handgemaakte kinderkleding. Lees hoe duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staan in haar werkwijze. Laat je inspireren door haar kleurrijke creaties en maak kennis met haar visie op comfortabele, vrolijke kleding voor kinderen.

Passie voor de bij – Het verhaal van Imkerij Kuipers

Duik in de wereld van Imkerij Kuipers, waar traditie en innovatie elkaar ontmoeten in de biodynamische bijenteelt. Tina Kuipers deelt haar unieke benadering en de lessen die wij van bijen kunnen leren. Laat je inspireren door haar verhaal en passie voor educatie.

In gesprek met Ineke van Kruidien

Ontmoet de vrouw achter Kruidien: Ineke Sprenkels-Mulder deelt haar passie voor kruidengeneeskunde en duurzaam leven in een inspirerend interview

In gesprek met Annelien van Uitgeverij Haas

Ontdek de geheimen achter de unieke creaties van een illustrator en psycholoog die kunst en empathie verweeft. In dit interview onthult ze o.a. de bronnen in haar werk en de bijzondere plek die ansichtkaarten innemen in haar hart.

In gesprek met Monique van Hippe Wolfjes

Ontdek hoe Monique Knegt’s passie voor duurzaamheid en creativiteit tot Hippe Wolfjes leidde, een webshop gespecialiseerd in kleurrijke, duurzame Scandinavische kinderkleding. Van geschiedenis en communicatie tot een toegewijde moeder met een oog voor biologisch gecertificeerde, tijdloze kleding, Monique deelt haar reis en visie.

In gesprek met Annefleur van Het Wol Feetje

Annefleur, medeoprichter van Het Wol Feetje, ontdekte haar liefde voor wol vier jaar geleden, waarbij het materiaal haar creativiteit en emoties verbond. Geïnspireerd door haar gezin en de antroposofie, creëert ze warme, magische wolillustraties die de seizoenen en jaarfeesten omarmen.

Interview met Ariënne van Tol van Kleur en Zijde

Ariënne is de vrouw achter Kleur & Zijde. Van kinderkleding op maat, tot ‘dozen schuiven’ en daarna echte magie met alles in eigen beheer; Op haar eigen manier laten groeien en stromen. Meer weten over Ariënne of over haar reis tot echt verschil maken? Bekijk dan dit mooie interview!

Interview met Elmar Jansen van Houtspel.nl

Elmar is samen met zijn vrouw Margriet oprichter en eigenaar van webwinkel Houtspel.nl. Houtspel is deelnemer van Vrijeschool-markt. Lees hier het interview met Elmar en hun webwinkel die ooit als hobbyproject begon.

Vrijeschool: pedagogiek in de praktijk

De Vrije School richt zich op de ontwikkeling van het individu en legt veel nadruk op de verbinding met de natuur. Praktisch lees je hier wat dat betekent.

Vrijeschool-markt.nl: Een frisse start

Elmar en Margriet Jansen, eigenaars van Houtspel.nl, hebben vrijeschool-markt.nl overgenomen en gaan voor een frisse start. ze willen niet alleen een handelsplatform bieden, maar vooral een levendige gemeenschap creëren waar scholen en makers samenkomen. Lees hier de doelen en visie voor vrijeschool-markt.nl.