Welkom bij VrijeSchool-Markt.nl, de online ontmoetingsplaats voor de betoverende wereld van de Vrije School. Als beheerders en eigenaars van deze bijzondere gemeenschap heten we je van harte welkom.

Onze reis begon ten tijde van corona, waar de Vrije Schoolmarkten niet konden doorgaan. Met vrijeschool-markt.nl zag Fiona, de oprichter van dit platform, een kans om de creatieve makers van de kenmerkende Vrije Schoolproducten een hart onder de riem te steken. Dit door simpel een virtuele plek te creëren waar liefhebbers – nu online – al die schitterende spullen konden ontdekken.

Nieuwe fase met nieuwe doelen

Corona is voorbij en nu is het tijd voor een nieuwe fase. Met de ambitie om vrijeschool-markt te laten groeien hebben we de volgende doelen voor de website voor ogen:

1. Publicatie van Vrije Schoolmarkten: We willen de Vrije Schoolmarkten in de schijnwerpers zetten en zo toegankelijk maken voor een breder publiek. Dit doen we met de agenda waar alle aankomende markten te zien zijn, maar ook met aparte markt-aankondigingen. Ontdek waar en wanneer deze bijzondere evenementen plaatsvinden en bereid je voor om de magie van de Vrije Schoolmarkten te ervaren.

2. Een schatkamer van unieke producten: Voor de makers bieden we een extra stukje zichtbaarheid en voor geïnteresseerden bieden we tegelijkertijd een prachtige omgeving waar ze de vele producten van makers kunnen ontdekken. Hoe meer makers, hoe aantrekkelijker de plek ook wordt voor bezoekers. Laat je inspireren door ambachtelijk gemaakte, educatieve en creatieve items die de Vrije School weerspiegelen.

3. Informatie- en inspiratieplatform: Duik dieper in de wereld van de Vrije School, de antroposofie en de bijpassende producten met onze blog. Nieuws, inspiratie en informatie willen we brengen vanuit onszelf, maar liever nog vanuit onze community. Interviews of artikelen van makers over specifieke producten en hoe deze gemaakt of gebruikt worden zijn hier voorbeelden van. Ook artikelen over nieuwtjes, nieuwe winkels of interessante gebruiken en tradities zullen hier verzameld worden.

4. Persoonlijke Pagina’s voor Aanbieders: Voor elke aanbieder creëren we een speciale pagina waar ze zichzelf kunnen presenteren, meer informatie kunnen delen over hun shop, en aankondigingen kunnen doen over hun aanwezigheid op de markten. Een unieke ruimte voor makers om in contact te komen met hun publiek.

Overname van Fiona Brandenburg-de Werd:

Een bijzonder hoofdstuk in het verhaal van VrijeSchool-Markt.nl is gewijd aan Fiona Brandenburg-de Werd, de persoon achter het oorspronkelijke initiatief van deze website. Fiona’s toewijding heeft de basis gelegd voor vrijeschool-markt. Als nieuwe eigenaren van deze site waarderen wij het werk van Fiona en zijn vastbesloten om haar visie voort te zetten.

In ons streven naar meer kennis over de vrije school en haar producten nodigen we je ook uit om meer te ontdekken over de antroposofie, de filosofie die hier aan ten grondslag ligt. Deze benadering moedigt de ontwikkeling van het individu aan op fysiek, mentaal en spiritueel vlak en daarmee vormt ze de inspiratiebron voor veel van de unieke makers en producten die je hier zult vinden.

Margriet en Elmar Jansen – Beheerders/Eigenaars van VrijeSchool-Markt.nl